Școala Tinerelor femei pentru liderism de pace/ Young Women for Peace Leadership School

🛎️Școala Tinerelor femei pentru liderism de pace/ Young Women for Peace Leadership School

În perioada 14-20 martie, Inițiativa pentru Pace (I4P) în parteneriat cu Asociația Obștească Centrul de Consultanță și Educație Civică, organizează ❗ Școala Tinerelor femei pentru liderism de pace, pentru femei și fete cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.

Scopul evenimentului este să reunim fete și femei de pe ambele maluri ale Nistrului pentru a aborda subiecte de securitate, liderism feminin, negocieri de pace și rolul femeilor în asigurarea unei păci durabile, precum și pentru a dezvolta abilitățile necesare participantelor în scopul creșterii rolului și ponderii femeilor în procesele de pace, reziliență socială și dezvoltare durabilă.

ℹ️Vă invităm să vă înregistrați la cursurile noastre până la data de 29 februarie 2024, completând formularul on-line https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP5OYzvf7OPj53RxJvcGT7uzEk9OJ4qG4xvGNNeHJxJPZT8w/viewform?usp=sharing

Criterii de eligibilitate

– Vârsta între 18 – 30 ani;

– Spirit de echipă, interes pentru procesele de securitate și negocieri de pace;

– Abilități analitice și de comunicare.

Pentru înscriere nu este percepută nicio taxă de participare, iar la final participantele vor primi certificate care vor proba competențele achiziționate. Toate costurile aferente, inclusiv transport și cazare (la necesitate) și mesele vor fi acoperite de organizatori.

Pe parcursul a 7 zile, participantele vor participa la o serie de sesiuni tematice dezvoltate de experți și experte în securitate și consolidare a păcii, precum și de practicieni cum sunt ex-negociatorii șefi în formatul de reglementare a conflictului transnistrean Alexandru Flenchea și Cristina Lesnic. De asemenea urmează un exercițiu practic de dezvoltare a abilităților de comunicare și negociere prin dezbateri și construcție a unui discurs argumentativ, tehnici de comunicare publică, atelier de mindfulness și precum și o vizită la Parlament și UN Women Moldova.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și coeziunii sociale pe ambele maluri ale râului Nistru”, implementat în comun de către Oficiul ONU pentru drepturile omului (OHCHR), UNDP Moldova, UN Women Moldova și este finanțat prin intermediul Fondului Națiunilor Unite pentru Consolidarea Păcii (UN PBF).

Comments are closed.