I4P: luptăm cu dezinformarea, informând!

I4P a lansat la 17 februarie curent un canal de Telegram în limba română pe subiecte de securitate. Zilnic sunt prezentate analize militare, economice, politice legate de situația din regiune. Analizele sunt elaborate de experți militari, economici, politici, pe securitate, dezinformare exclusiv pentru canalul I4P. De asemenea, pe canal pot fi găsite știri, declarații, informații de interes public major pe domeniul de expertiză al I4P.

Odată cu declanșarea războiului în Ucraina, canalul a devenit o sursă importantă de informare pentru mass-media din Moldova și România, politicieni, instituții publice și corpul diplomatic, prezentând informații din declarații, conferințe și documente în română, engleză, rusă, germană și franceză într-un format prietenos, cu indicarea obligatorie a sursei primare, fapt care asigură un grad înalt de încredere față de publicațiile canalului.

Eforturile echipei I4P sunt susținute din aprilie curent de către European Endowment for Democracy (EED) care sprijină organizațiile societății civile, mișcările pro-democrație, activiștii civici și politici, platformele media independente și jurnaliştii care lucrează pentru un sistem politic pluralist, democratic.